אחי תמיד טוען ש-תה שותים רק כשחולים, אבל אני מתווכחת איתו שתה שותים מדי ערב ובוקר, כדי לחמם את הגוף. זה בעיקר נכון עבור אלה (נחשו מאיזה מין, רמז בגוף הטקסט הבא:) שתמיד קר להן, גם כשהן יושבות עם סוודר מצמר, גופיה תרמית, מכנסי טרנינג, גרבי פליז ובקבוק מים חמים בחיקן. לאחרונה מצאתי שאני אוהבת לסחוט לימון לתה שלי, וזאת עד שגיליתי שמותג התה פומפדור מציע תה שבו הלימון כבר בפנים, כך שמתקבלת חמצמצות עדינה של לימון. החליטה אינה מכילה קפאין ואידיאלית להכנת תה חם גם לילדים.
.jpg)
על התה של הערב אני מוותרת כשאני מכינה מרק לארוחת ערב, או לחילופין - לוקחת את אחד מה"סטיקים" של מרקי אוסם בתיק, כשאני בקורס מחוץ לבית עד שעות מאוחרות. אהבתי את התוספת של שקדי המרק שהכניסו למרק, דבר המעיד על כך שהם באמת חושבים על הצרכן והסועד ומתחשבים ברצונות שלו. גם הערך הקלורילי הנמוך של כל סטיק מצא חן בעיני. מרק התירס פחות מצא חן בעיניי, אבל זה כנראה בגלל שבאופן כללי איני אוהבת מרק תירס. מרק האפונה, העגבניות והעוף והירקות היו טעימים לי יותר.
.jpg)
אם אתם מגישים מרק בסעודת השבת, אני ממליצה לכם להשתמש במרקיות המקוריות של נעמן המעוצבות בצורת דלעת ובצבעים אותנטיים. תוכלו לבחור בין שני גדלים; מרקיה גדולה (ב75 ₪) למרכז השולחן ומרקיות אישיות לכל סועד (24.9 ₪) עם מכסה ב39.9 ₪. המחירים בתוקף עד 31.01.17
.jpg)
כצאצאית למשפחה הונגרית, אחד ממוצרי הבסיס במטבחי הוא השום. שף דגול פעם הסביר לי שיש אלה הדוגלים בקציצתו עם סכין, ויש הכותשים. אני מעדיפה להשתמש בשום כתוש מבחינות רבות (מתערבב טוב יותר עם התבשיל, משפיע בצורה מיטיבית יותר וכו'), אך התקשיתי למצוא מכשיר שלא "הורג" את השום. בינתיים היחיד שעמד במבחן היה הכותש של ארקוסטיל שמשווק ברשת ארקוסטיל קיטצ'ן. הוא בעל מנגנון עמיד וחזק העשוי מפלדת אל חלד וידית ארגונומית לאחיזה נוחה. הכותש ניתן לניקוי בקלות בזכות מבנה המנגנון המאפשר גישה קלה ונוחה אל החלק שבמגע עם השום, וניקויו משני צידיו. לרוכשים ניתנת אחריות לכל החיים מחיר: 99 ₪.
.jpg)
כבר שמעתי על אנשים המשתמשים בשום כתרופה, ואני לא פוסלת את הענין אך לפעמים צריך משהו ממשי יותר. נניח כשכואב לי הגרון- דבש לא מקל על הכאב. אני לא חושבת שמיד ותמיד צריך לקחת תרופה, לפעמים מספיק עזרים משלימים כמו לכסנית הרבליס של חברת פלוריש המורכבת משתי שכבות - קשיחה ורכה, לפיתרון כפול: השכבה העליונה - הינה סוכרית מציצה קשיחה המכילה דבש, תמצית פרג תרבותי וקנה סוכר חום, הידועים כמסייעים בהקלה על גרון צורב. השכבה שניה - הינה ליבה רכה, במילוי סירופ מנטול ואקליפטוס, הידועים בספרות העממית כמקלים על מערכת הנשימה. ניתן לרכוש ברשתות הפארם ובתי המרקחת הפרטיים, בעלות של 29.9 ש"ח ל 20 לכסניות. מומלץ אכסון במקום קריר ויבש. floris.co.il.
.jpg)
מפעם לפעם אני מתוודעת לתוספי תזונה שכלל לא ידעתי שנחוצים. לאחרונה שמעתי על GranaGard, שהוא תוסף התזונה נוגד-החמצון הראשון המיוצר בטכנולוגיה ייחודית (פיתוח פרופ' שלמה מגדסי) של "מיקרו טיפות". הוא הונדס בצורה המונעת את פירוקו ע"י מערכת העיכול והכבד, ומאפשרת את ספיגת החומרים הפעילים במחזור הדם, והגעתם של נוגדי החמצון אל מערכת העצבים המרכזית והמוח במינון גבוה ואפקטיבי. שם הם הופכים לחומצה מסוג CLA שידועה גם כמעכבת יצירה של חלבוני אלצהיימר ודמנציה פתולוגים. "GranaGard" - מבוסס על שמן זרעי רימונים (80%) חומר טבעי, המכיל ריכוז גבוה של חומצה שומנית בלתי רוויה מסוג אומגה 5 הנחשבת לנוגד חמצון מהחזקים בטבע. לחומצה זו מיוחסות בין היתר גם תכונות אנטי סרטניות. נוגדי החמצון ידועים ביכולתם להגן מפני הרס של תאי הגוף והמוח את תוסף "GranaGard" ניתן להשיג באתר החברה המפתחת granalix.com במחיר השקה של 120 ש"ח, ל60 כמוסות.
.jpg)
לאחרונה שמעתי שיש ויכוח על הערך הבריאותי של פירות יבשים, אך קשה לי להאמין שמישהו יצליח להעביר את ט"ו בשבט בלי לטעום איזשהו פרי מיובש. אצלנו בבית פירות יבשים נמצאים תמיד בארון והילדים מנשנשים אותם חופשי. חברת ההפצה 'אביקם זינגר שיווק וסחר' משיקה תחת מותג "אגוז הכפר" מארזים שבהם מעל 20 סוגי פירות יבשים ואגוזים במארזים בודדים, ומארזי מיקס המשלבים בין 4-9 מוצרים ממגוון של מעל 20 סוגי פירות יבשים שונים, מפירות טרופיים ועד לפירות הדר וביניהם תמר מג'הול, גוג'י ברי, שזיפים, בננות, משמשים, צימוק בהיר וכהה, פפאיה, תפוח עץ, ג'ינג'ר מסוכר, רצועות הדרים מסוכרות, רצועות קוקוס, אננס טבעי, אננס מסוכר, חמוציות, חמוציות ברכז תפוחים, קיווי, תאנים מיובשות. לצד אלו פקאן טבעי, שקד טבעי ואגוז מלך. טווח מחירים 33-44 ש"ח
.jpg)
מאז ומתמיד נמשכתי לשמרים, אך לאחרונה גבר השימוש שלי בהם והתחלתי לאפות ביתר שאת. כדי לוודא שיצא לי מאפה מושלם אני משתמשת בקמח הפיצה וקמח הפוקצ'ה שפותחו ע"י השף ארז קומרובסקי ומוצעים על ידי סוגת; קמח הפוקצ'ה עוזר ליצור פוקצ'ה עסיסית ותפוחה וקמח הפיצה יוצר פיצה דקה וקריספית כאילו יצאה הרגע מפיצרייה.
.jpg)
אחרי שתכינו את הפוקצה, תוכלו לנגב איתה "חומוסטחינה" של צבר. אני ממליצה בחום על טעם ה"קונפי שום" אבל כאמור לעיל, אני ושום חברים טובים גנטית.
.jpg)
אין הרבה אנשים שלא אוהבים פיצה, אך קהל המבוגרים אוהב להוסיף עליה כל מיני תוספות מענינות וחדשניות ובשבילם יצרו ב"מעדנות" פיצה ביאנקה- פיצה על בסיס רוטב שמנת ותרד המוצעת במהדורה מוגבלת. אני לא בטוחה אם הילדים יאהבו- אבל אתם חייבים לנסות אותה. לא תתחרטו.
.jpg)
בערב חמישי או בבוקר שישי אני אופה עוגה לשבת. בת השש שלי מאוד אוהבת לבשל ולאפות ומצטרפת בשמחה לעניין. כשיש אירוע מיוחד אני משתמשת בתבנית המיוחדת בצורת הלב של מיקי שמו מבית ARCOSTEEL שהיא מסדרת "סילבר אנודייז" ולכן עמידה במיוחד, מונעת הידבקות ללא ציפוי וכוללת סימון מידות פנימי. התבניות מיוצרות בתהליך ייחודי הנהוג בענף התעופה, שהופך את התבניות לעמידות, מוליכות חום ומונעות הידבקות ללא צורך בציפוי כלשהו. היעדר הציפוי מבטיח עמידות של תכונת הנון סטיק לזמן רב יותר לאפייה קלה, בריאה ונוחות בניקיון ובתחזוקת הכלי. בנוסף, שימוש באביזרי מתכת (תרבד לדוגמא) אפשרי ללא חשש משריטות העלולות לגרוע מתכונות הנון סטיק. שלא כמו תבניות אחרות אצלי, שאיבדו צורה אחרי זמן מה, כאן התבניות בעלות בסיס עבה ודפנות ישרות בעלות חישוק היקפי מחוזק למניעת עיוותים, מאפשרות הולכת חום אופטימאלית ופיזור אחיד של החום ומצמצמות את זמן האפייה. זה משפיע גם על עניין ההקפאה- התבנית לא ניזוקה משינויים טמפ דרסטיים. כל התבניות בסדרה כוללות מד סימון פנימי בדפנות הכלי המקל על מדידת החומרים ומסייע לשלוט בגובה המאפה, והופך אותן למעולות להכנת עוגת שכבות לדוגמא. בנוסף, הבסיס הנשלף מקל על הוצאת העוגה מתוך התבנית והגשתה. בונוס חמוד הוא המתכון של השף-קונדיטור מיקי שמו שמצורף על האריזה ופותח בהתאמה לכלי הספציפי.
.jpg)
אם אתם צריכים לקשט עוגה, ומהר- אני מציעה לפתוח את ארון הממתקים (באם יש לכם כזה) ולהשתמש בכל הבא ליד. למשל, הבמבה העגולה של אסם יכולה לשמש כגלגלים למשאית, אם אתם יוצרים עוגת "סמי הכבאי".

ההעדפה האישית שלי היא לגרד שוקולד או לקצוץ ממתק איכותי כמו של לואקר. עכשיו הם השיקו משהו חדש שקשה לעמוד בפניו: טבלת שוקולד חלב ממולא קרם אגוזי לוז, עם וופל ואגוזים קצוצים. אם תנסו להניח אותו על העוגה, תגלו שהוא איכשהו נגמר לפני שהגשתם את העוגה בכלל. מחירו: 8.90 ₪ ל95 גרם. טבלאות השוקולד של לואקר בעלות כשרות חלבית (לאוכלי אבקת חלב נוכרי), ללא חשש חדש, אפיית ישראל. בהשגחת ה- OU ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
.jpg)
בדרך כלל יוצא שימי שישי, שבהם איני עובדת במשרד, הם הימים בהם אני עובדת הכי קשה. רוב רובה של עבודת המטבח והניקיון מתבצע ביום זה, כולל הכנת הארוחות שיוגשו בהמשך השבוע. אני מאוד משתדלת שיהיו תמיד מאפינס בריאים ומשביעים שאותם יוכלו הילדים לאכול כמנת ביניים מתי שירצו. אני משתמשת בתבנית השקעים של ארקוסטיל קיטצ'ן שמגיעה עם מכסה ייעודי לנשיאה ושמירה על הטריות הנסגר עם 2 מנגנוני נעילה. הסדרה כוללת תבנית אפייה מלבנית (24*34 ס"מ) ותבנית אפייה 12 שקעים למאפינס (26*34 ס"מ | קוטר השקעים 7 ס"מ). מחירים: תבנית מלבנית 109 ₪ | תבנית מאפינס 139 ₪. לרגל ההשקה מציעה רשת ארקוסטיל קיטצ'ן מבצע 50% על הפריט השני מסדרת תבניות האפייה.

רשת סולתם השיקה סניף נוסף, בשכונת תלפיות בירושלים ובשיטוט בחנות מצאתי כמה חידושים מענינים במיוחד: הראשון היה הבשורה החדשה בגזרת סירי הלחץ- סולתם מציעים סט סירי לחץ Quattro, המכיל שני סירים בנפח שונה (4 ו-7 ליטר) אך בקוטר זהה, ושני מכסים- מכסה סיר לחץ ומכסה זכוכית מחוסמת. הסט מקנה 4 אופציות בישול במוצר אחד ופותח מגוון עצום של אפשרויות לשימוש, כאשר שני סירים הופכים לארבעה. למכסה יש שלושה שסתומי בטיחות לשחרור לחץ עודף, וכן מנגנון מתקדם לנעילת המכסה. הפעלת הסירים כסירי לחץ פשוטה וקלה, על ידי בורר עוצמת לחץ וכפתור פתיחה/ סגירה. מערכת בטיחות לפתיחת המכסה מונעת כל אפשרות לפתיחת הסיר כאשר עדיין קיים בתוכו לחץ. כמו כן, ישנו סימון פנימי לכמות הנוזל המתבקשת (מינימום ומקסימום) לתוצאת בישול מיטבית. גוף הסירים עשוי פלדת אל-חלד 18/10 עבה במיוחד, המעניקה להם עמידות גבוהה, חוזק מכני ופיזור חום אחיד וקבוע המונע בזבוז אנרגיה. מכסה הזכוכית חסין חום ושקוף- למעקב אחר תהליך הבישול ללא הרמת המכסה. מחירו: 799 ₪.

החידוש השני היה סט MultiChef הכולל סיר יציקה 4.4 ליטר עם מכסה זכוכית, מחבת יציקה ס"מ המשמשת גם כמכסה לסיר, מסננת סיליקון בעלת 33 מצבי פתיחה וזוג חבקי ידיות שמחירו 600 ש"ח.

סדרת הסירים Cook & Store, מגיעים עם מכסה סיר העשויים זכוכית שקופה למעקב אחר התקדמות תהליך הבישול, וכן מצוידים בפיית מזיגה, הנמצאת בטבעת הסיליקון שמסביב למכסה. מוזגים את הנוזלים מן הסיר באמצעות פסי לחיצה עליהם מניחים את האגודלים- למזיגה נוחה ובטוחה. כאשר מרימים לבסוף את מכסה הסיר לאכילה, ניתן גם להשתמש בו כתחתית אלגנטית המתאימה להגשת סיר חם למרכז השולחן. כפתור האחיזה של המכסים מוצמד בוואקום וניתן לשליפה בקלות. בהפרדת הכפתור, המכסים תופסים מקום מועט והסירים ניתנים לאחסון אחד בתוך השני, ביעילות מקסימלית וללא פגיעה בציפוי. הסדרה מיוחדת למקרר- המכסה השטוח, ללא הכפתור, מאפשר הנחת הסירים אחד על גבי השני.
