UA-80342425-1 הממליצה: שבוע האוכל האיטלקי

26 בדצמבר 2015

שבוע האוכל האיטלקי

ביומו הראשון של Eatliano - שבוע האוכל האיטלקי, הלכנו לסעוד במסעדת אל דנטה. במסגרת שבוע זה, החל ממש עכשיו (20.12.15-27.12.15), מציעות 20 מסעדות איטלקיות ברחבי הארץ תפריט מיוחד של ארוחה איטלקית מלאה במחיר של 99 ₪. הארוחה תכלול מנה ראשונה עיקרית ואחרונה, לבחירה מתוך תפריט ייחודי לשבוע זה  בו ישולבו הגבינות האיטלקיות של מחלבות גד. הנציגות הכשרה למהדרין כוללת את ברניני ופסטוריה (מהדרין) ברעננה ואת לוציאנה (מהדרין), ואל דנטה (כשרה) הירושלמיות.
 
הנציגויות הכשרות כוללות ברעננה את ברניני ופסטוריה (מהדרין) ובירושלים את לוציאנה (מהדרין) ואל דנטה (רבנות). אנחנו ביקרנו במסעדת אל-דנטה.
 
 
מסעדת אל דנטה היא מסעדה ותיקה הממוקמת ברחוב אוסישקין בסמוך למרכז העיר כבר 14 שנה. לאחרונה עבר המקום תחלופת בעלים וכעת השותפים אלון רובינשטיין ואסי איטח מנהלים את המקום ביד רמה. השף המקסים והמוכשר אס ישב איתנו (לא משהו יוצא דופן, הוא מאלה שיוצאים מהמטבח כדי לפטפט עם הסועדים) וסיפר על המקום, המנות ועל כך שיצירות האמנות התלויות על קירות המסעדה הן מעשה ידי אחיו. כששאלתי על מנות מיוחדות הוא הציע את מנת "קפרזה" המזוהה עם המטבח האיטלקי -המורכבת משישה זנים שונים של עגבניות, מוצרלה ובזיליקום (צבעי הדגל של איטליה- אדום, לבן, ירוק). בנוסף לכך שהיא מנה צבעונית ויפה, לכל עגבניה טעם ייחודי לה וזו חויה מעניינת לטעום ולהבדיל ביניהן.
 
מנה ראשונה נוספת המוצעת לבחירה היא הקרפצ'יו מוסר ים המוגשת עם כדורי גבינות עזים, ליבת עגבניות, זיתי קלמנטה, אורגולה וכוסברה. המנה בעלת טעם מאוד דומיננטי וחזק, כמו שקרפצ'יו צריך להיות, והנימוחות של כדורי הגבינה הרכים מאוד משלימים את העניין.
 
למנה עיקרית תוכלו לבחור בין ריזוטו פטריות הכולל 3 סוגי פטריות: יער, פורטובלו ושמפיניון, שקדים, מסקרפונה ובסיס ציר ירקות עשיר לבין לזניה ריקוטה ותרד שהיתה כל כך טעימה שהצליחה גם לשבות בקסמה את בעלי, שונא תרד ותיק. הריזוטו היתה עשויה למשעי, עסק לא פשוט לדבריו של השף, כי צריך לדעת איך לטפל בעמילן ומתי להפסיק את הבישול ולקרר. המרקם שלה היה נעים, לא דביק ולא עיסתי. חשוב לציין שגודל המנות הפתיע לטובה ושבשלב זה כבר התחלנו להראות סימנים מדאיגים של "שבענו והותרנו". פשוט לא הצלחנו להתמודד. בעיני זו נקודה לטובת המקום כי כאשר מגיעים למסעדה צריך להרגיש כאילו יש די והותר, והמנה צריכה להיות מפנקת וגדושה ולא מצומקת וקמצנית.
 
הבעיה החריפה כשהוגשו לנו הקינוחים: עוגת גבינה מסקרפונה שאני התמכרתי אליה מיד והיא הוכתרה מבין הטובות שטעמתי בחיי, ועוגת שוקולד קרמל ופקאן עליה התענגנו שנינו מבלי יכולת להפסיק. אחרי שבעלי לקח ביס ממנה הוא סגר את עיניו. שאלתי מה הוא עושה והוא ענה: "מתרכז". השוקולד דחוס ומרוכז בדיוק כמו שאוהבי שוקולד אמיתיים אוהבים ודורשים.
 
 
אל תלכו – רוצו! ועוגת הגבינה לגמרי שווה "שבירת" הדיאטה
אל-דנטה, מנחם אוסישקין 50, ירושלים 
לרשימת המסעדות והתפריטים המלאים של פסטיבל Eatliano, כנסו לעמוד הפייסבוק של מחלבות גד https://www.facebook.com/gad.dairy