לפיצה האט תמיד יהיה מקום חם בליבי. היא לנצח תהיה מקושרת לנעורים שלי, לזמנים שבהם סלייס פיצה איכותית, חמה וטעימה הייתה פסגת האושר. גם המסעדה המיוחדת של פיצה האט, שבירושלים שכנה בקומת הקרקע של הקניון, זכורה לטוב, על הפיצה בעלת הקרסט העבה, ובר הסלטים המגוון.
אבל אנחנו כבר עמוק בתוך המאה העשרים ואחת, העולם התקדם, וגם פיצה האט לא קפאה על שמריה. פיצה האט המשיכה לפתח פיצות מיוחדות כמו הצ'יזי קראסט שהיא פיצה עבה בעלת שוליים שבהם גבינה מותכת טעימה ונוזלית, והצ'יזי בייטס שהיא פיצה שבקצותיה אצבעות בצק נוחות לתלישה כשכל אחת מהן ממולאת בגבינה מותכת. תענוג.
במסעדת פיצה האט בירושלים, עשו עוד צעד אחד קדימה, ובעצם שתי קומות למעלה. הם לקחו את המסעדה המקורית, העלו אותה למתחם האוכל המהיר, אך בקומה העליונה המיועדת למסעדות. זו עדיין פיצה האט אבל משודרגת ובעלת קונספט מעודכן יותר. התפריט נבנה אישית על ידי הבעלים, בני זוג, שראו למול עיניהם את עצמם כזוג, או משפחה צעירה שרוצה לצאת לבילוי ואכילה בחוץ, מבלי לפגוע אנושות בתקציב השבועי. האפשרות להזמין סלייס או פיצה בעמדה החיצונית באחד המבצעים הקיימים, ולקחת אותה הביתה להנאה ביתית עדיין קיימת. אך אפשר גם לשבת במקום בעל אווירה נעימה, המתאים גם לזוגות, וגם לקבוצות או משפחות. הבעלים החדשים בנו תפריט חדש והכניסו בו שינויים שאין בסניפי הרשת האחרים, אחרי שקיבלו אישור ובקרת איכות על ידי הרשת.
בשעת ערב היה המקום די מלא, וציבור הסועדים מגוון מאוד. התחלנו בנושאת הדגל של מנות המתאבנים והיא הנאצוס המקסיקני: נאצוס פריכים, שעליהם כמות נדיבה של גבינה מותכת ורוטב עגבניות קצת חריף.

היינו חייבים לנסות את הציזי קראסט, אבל החלטנו ללכת דווקא על בצק דק. יש כמובן מגוון רחב של תוספות אותן ניתן להוסיף. אנחנו בחרנו בגבינת פטה וזיתים שחורים, ושמחנו בבחירתנו עד מאוד. הבצק היה פריך, והגבינה הייתה מותכת במידה, אך לא נוזלית מדי.
מנה מומלצת נוספת היא הרביולי ארטישוק מחיטה מלאה ברוטב שמנת. המילוי של הרביולי הוא המצאה של הבעלים, והמנה שהומלצה על ידי המלצרית, אכן לא אכזבה. הרביולי היו טעימים, לא דביקים ולא קשים, המילוי סמיך במידה, לא עבה או דליל מדי, עטף בנעימות את הרביולי והחליק על הלשון בקלות.

לאור כל הפחממות האלה החלטנו לנהוג באחריות ולהוסיף סלט לשם הבריאות. הסלט שבו בחרנו היה סלט יווני. הסלט הוא פשוט ולא מתוחכם אלא חתוך טרי, עם גבינה פזורה בנדיבות. מה עוד צריך?

אמנם כבר שבענו, אך קשה לנו לסרב לקיש פטריות, ולכן הוספנו גם אותו אל שולחננו. הקיש הוא בעל קרסט פריך ומילוי טעים, והוא מגיע עם סלט כנהוג במקומותינו.

למה אחרונה לא יכולנו לסרב לשוקו חם, שעשוי כפי שצריך מחלב חם הנמזג על פרליני שוקולד בלגי של קליבוט, ויוצרים משקה מתוק וסמיך שמצפה את הגרון מבפנים, ומשרים תחושה חמימה בכל הגוף.
בהתאם למקום שחורט על דגלו להיות אופציה זמינה ובעיקר מתאימה מבחינת מחירים למשפחות וזוגות צעירים, יש דילים מסוגים שונים:
דילים למשפחות וקבוצות: מגש פיצה משפחתית + ציפס + סלט + קנקן שתייה = 99 ש"ח
עסקית: מנה ראשונה + מנה עיקרית + סלט מהתפריט או פסטה + כוס מיץ = 49 שח ארוחת בוקר רגילה: פוקצ'ה + 2 ביצים + כוס שתייה + סלט ירקות + גבינת שמנת = 39
עסקית: מנה ראשונה + מנה עיקרית + סלט מהתפריט או פסטה + כוס מיץ = 49 שח ארוחת בוקר רגילה: פוקצ'ה + 2 ביצים + כוס שתייה + סלט ירקות + גבינת שמנת = 39
לארוחת בוקר יש מנה מיוחדת למקום: שקשוקה אפויה בתוך הלחם שאמנם לא טעמנו אך נשמעת להיט.
בסוף היום נהננו מאוד; האווירה נעימה, השירות ידידותי ולא מנג'ז, המחירים סבירים מאוד, והמקום בהחלט מציע פיתרון טוב למשפחה או קבוצה שרוצה לצאת ולאכול בכיף מבלי להוציא הון