שאיפתי היא שמסך המחשב בביתנו לא יהווה "פעילות קיץ" אך כדי ששאיפתי זו תתגשם עליי לוודא שהתחליפים יהיו זמינים ומפתים. שלא כמו בשאר השנה, בה אני מגבילה את מספר הספרים שהילדים מורשים להוציא מהספרייה (בעיקר כדי שאלו לא יאבדו ולמנוע בלגן ספרותי) אתמול נתתי להם יד כמעט חופשיה. מספר ספרים משכו במיוחד את עיני.
הספר "ילד מחוק" אותו כתבה וציירה אתי כץ בעריכת יוכי ברנדס ובהוצאת דיונות שבה את לבי מיד. הנושא שהוא ניגש לתאר, הכנות הפשוטה, בלי עדינות יתר, בלי כפפות של משי, במבט ישיר ואמיתי- כל אלה פשוט נוגעים בצופה ומעוררים אמפטיה מיידית והבנה מהמקום שנשאר בכל אחד מאיתנו מתקופת הילדות. תהליך הקריאה עלול לעורר זכרונות ורגשות עמוקים ובעיקר עצב גדול על כך שלעיתים הכללים החברתיים מכריחים אותנו למחוק קצת את עצמנו ומעצמנו ולהכבל מרצוננו החופשי להגבלות המוכתבות על ידי הנורמות החברתיות. ספר מעורר מחשבה בהחלט.

"למרבה המזל חלב" של ניל גיימן תורגם על ידי דידי חנוך בהוצאת הכורסא וידיעות ספרים. על האיורים המקסימים חתום סקוטי יאנג וראוי להתעקב עליהם, גם פה וגם בעת הדפדוף מאחר והם כל כך מלאי פרטים והומור משוגע וכובש שהייתי חוטאת לתפקידי אם לא הייתי מסבה את תשומת לבכם אליהם. ובעצם, הייתם שמים לב לזה גם בלי המלצתי. את הספר עצמו צריך לקרוא בצורה מאוד לא רצינית, כשבת צחוק משוכה על פניכם. או אז הנאתכם והנאת ילדיכם תהיה מלאה.

הוצאת ידיעות אחרונות הוציאה סדרת ספרי סופר סטרייקה ואת "עד סוף העולם" קרא בני מבלי לקום פעם אחת מהמיטה. (נראה שבימינו הילדים כלל לא זקוקים לשולחן עבודה, או לכסא או לכל דבר חוץ מהמיטה הנוחה להתכרבלות. 80 דפי הקומיקס נקראו בשקיקה גם כשהלוונו את הספר לחברי בן השמונה. לדעתי ספרי קומיקס אידיאלים לילדים שעוד מתקשים בקריאה רציפה, או מתעייפים מקריאה של ספר באורך מלא ומייגע.

קשה לי להמליץ על "הגיוס", שהוא הספר הראשון בסדרת "מלאך" משום שבאשמתו הזנחתי את חובותי ומטלותיי. הספר שאותו כתב רוברט מצ'אמור, תרגם רוני בק ובהוצאת כתר פונה לקהל יעד של בני נוער אך גם אני, המבוגרת מלמעלה מעשור מגיל העשרה, נהניתי מקריאתו ומהמתח שהוא משרה על הצופה. מאז הקריאה אסרתי על עצמי כן "גיוס" לימד אותי לקח. בעקבות כל זאת אמליץ עליו בחום רק לקוראים שעיתותיהם בידם והם מסוגלים לפנות את הזמן ולהתחייב לקריאה בנשימה עצורה. עכשיו רק נשאל לי להתלבט מה לעשות כשיצא הספר השני בסדרה.

"הרוצח של הליצן" נכתב על ידי סופרת הפנטזיה רובין הוב, שם העט של מרגרט אסטריד לינדהולם. קורא ספרי פנטזיה מושבע סיפר לי שמה שמאפיין את הספר היא העובדה שהוא הספר הפותח את הטרילוגיה – הוא חושף את הסיפור בקצב מתון ומתווה את הקווים לעלילה הזקוקה לבמה שעליה היא תוצג. הדמות העומדת במרכזה היא דמותו של טום תלתל-גירית החי בשלום ובשלווה עם אשתו האהובה מולי באחוזה אך בעברו של הגבר המכובד מסתתר עבר אלים, סוער ומלא תעלומות. מומלץ לאוהבי הזאנר

הספר הבא שבכוונתי לקרוא הנו "איקטוס" של אלי אבידר המספר את סיפורם של אזרחי רומא וביניהם עבד יהודי- תחת שלטון האימפריה הרומית. הרומן ההיסטורי לוקח את הקורא אל אחת מהתקופות האכזריות ביותר שידע האדם, תקופה שהצמיחה דמויות מרשימות ששינו את פני ההיסטוריה. דמויות אלו גורמות לקורא לחשוב על תכונותיו השונות של מנהיג בתקופות שונות.

לאחרונה נחשפנו כולנו מספר פעמים לעניין "צו איסור פרסום" בפרשיות משפטיות ואחד עמודי התווך של סוגיות אלו היא תביעת הדיבה. במלאת 50 שנה לחקיקת חוק איסור לשון הרע, מדיה 10 הוצאה לאור ב"עמ הוציאה ספר פרי עטו של עו"ד רון לוינטל, המתמחה בתחום הדיבה ולשון הרע ומכהן כיו"ר ועדת לשון הרע בלשכת עורכי הדין אשר חושף את הסיפורים שמאחורי עשרות תביעות דיבה ולשון הרע, אשר חלקן הוגשו נגד דמויות מאוד מוכרות במדינתנו, וטופלו על ידי עו"ד לוינטל. הספר פתח צוהר לדיון מעניין ומאוד רלוונטי לעידן המודרני שבו קל מאוד לחשוף וקשה מאוד להסתיר.

סדרת הספרים "יד הפלא" של זוהר אביב אהובה מאוד על ילדי הבית, גם הבכורה וגם אחיה מאוד נהנים ואני אוהבת את האפשרות שהספר נותן לדבר איתם על נושאים שלא תמיד עולים לסדר היום. יש נושאים רגישים שילדים רבים נוטים שלא לרצות לדבר עליהם או שקשה להם לבוא ולספר להורה. רן שהוא ילד שמנמן הלומד להתמודד עם כל מיני בעיות ואתגרים עוזר לקוראים להבין שאפשר להתמודד עם כל דבר. באחד הספרים המוקדמים של הסדרה למשל, מגלה רן שהילד המקובל ביותר בכיתה, שהכריז עליו חרם, הוא בעצם ילד מוכה, ויוצא להגנתו. הספרים של המחברת זכו בפרס ׳מצילה׳ בנושא מניעת אלימות ובפרס ‘חיים בדרך ארץ’.

אם תרצו להגיש סיפורים לתחרות "יצירה צעירה" מהרו- ההרשמה לתחרות "יצירה צעירה" שעורכת המחלקה לתרבות, יצירה והפקה במכללה האקדמית ספיר תסתיים בעוד שבועיים, ה-14.7. הנושא בתחרות הסיפורים הקצרים שעורכת מכללת ספיר עוסק השנה ב"דרכים שלא נבחרו". התחרות מיועדת לצעירים עד גיל 30 מכל תחומי החיים שבוער בהם הרצון לכתוב. הזוכה בתחרות יקבל פרס של 10,000 ₪. מטרת התחרות לעודד עשייה ויצירה בקרב הדור הבא של הכותבים בישראל מיועד לצעירים עד גיל 30. המועמדים נדרשים להגיש סיפורים קצרים של עד 2,000 מילה, העוסקים בנושאים מתחלפים, כאשר השנה יעסוק נושא התחרות ב"דרכים שלא נבחרו". חבר השופטים בתחרות מורכב מדי שנה מדמויות מובילות מעולם הספרות והרוח, ובהם סופרים, יוצרים ואנשי תרבות. את היצירות יש לשלוח בצרוף טופס ההרשמה עד לתאריך 14.7.15 באמצעות טופס מקוון שאותו ניתן למצוא באתר המכללה האקדמית ספיר - http://www.sapir.ac.il/Sapir_Prize