UA-80342425-1 הממליצה: אל דנטה- איטלקית שחייבים לבקר בה

25 באוקטובר 2016

אל דנטה- איטלקית שחייבים לבקר בה


אל דנטה
המסעדה ממוקמת במיקום מרכזי ברחוב אוסישקין, על גבול נחלאות, בואכה מרכז העיר. צביונה מתאים למיקומה: מקום קטן, נעים ואינטימי, עם תחושה של מסעדה שכונתית, שבה  הסועד יכול להציץ אל מטבחה הפועל בשצף ובדייקנות. הכלים אינם כלים תעשייתיים רגילים אלא מזכירים יותר עבודות קרמיקה מעשה יד והם מעצימים את תחושת הביתיות ומוסיפים לטעם. בהתאם לשמה, אל דנטה היא מסעדה איטלקית, שנפתחה לפני 18 שנים ומאז החליפה בעלים שונים. חדר המבוא הוסב לסוכה נוחה וידידותית לנוחות הסועדים המקפידים. ההשגחה במקום היא של רבנות ירושלים והירקות הם של גוש קטיף.
אל שולחננו הגיעו לא רק התפריט הקבוע ותפריט היינות אלא גם תפריט מיוחדים המתעדכן פעם בשבוע.

ראשונה הגיעה אל שולחננו פוקצ'ת הבית, מלווה בעשבי תיבול טריים, שמן זית, שום, מטבל זיתים ומטבל עגבניות מיובשות.
אליה הצטרף סלט אנדיב שבו עלי אנדיב, רוקט, אגסים ביין לבן, אגוזי מלך, גבינה כחולה בוויניגרט הדרים ודבש.
כמו כן הגיעו ירקות אפויים (קישואים, סלק, פלפלים) בעשבי תיבול טריים, שמן זית, בלסמי וכדורי גבינת עיזים שפשוט נמסו בפה. הגבינה היא גבינת עיזים גולמית של גד שהשף מגלגל אותה ידנית לכדורים קטנים יחד עם שמן זית ועשבי תיבול והתוצאה כאמור פשוט מעולה.

ואז הגיעה המנה שלשמה התכנסנו. מחלבות גד עורכות בתאריכים 16-24 באוקטובר את פסטיבל הלאבנה הראשון בירושלים, הכולל 13 בתי קפה ומסעדות מובילות ברחבי העיר אשר יגישו במשך שבועיים, מנה חדשה ומיוחדת המורכבת כולה על טהרת גבינת הלאבנה.
בשבתנו באל דנטה, המשתתפת בפסטיבל, קיבלנו את הפרשנות של השף אסי איטח למנת הלאבנה: כדורים מטוגנים של ריזוטו, מוצרלה ופסטו (צנוברים) על מצע של לבנה וקונפי שום. הבקשה של מחלבות גד הייתה שמנות הלאבנה יוגשו לסועדים בצורה שנותנת כבוד לגבינה האותנטית, שמחברת בין הפסיפס המיוחד של העיר שחוברה לה יחדיו, והשף אסי בדיוק את זה בחיבור בין הקריספיות של המעטה המטוגן של הכדורים, לבין תוכנם הרך, והמצע החמצמץ של הלבנה עם הקונפי שום. מנה שאכן חיברה יחדיו שילוב שלם של טעמים ומרקמים שונים.
לאחר מכן הגיע טורטליני ארטישוק ירושלמי וערמונים בחמאת תימין, אספרגוס ופרמז'ן. הטורטלינים היו נימוחים, הערמונים חברו אל הארטישוק הירושלמי והעמיקו את הטעם המוגמר.
 

המסעדה נמצאת תחת ניהולם המשותף של אלון המגיע מרקע של ניהול מסעדות שונות, והשף אסי שהצטרף אל המסעדה לפני כשנה. אסי עבד עם השף שלום קדוש בפרימוורה, ולמד ממנו להישען על חומרים עונתיים ולהפיק מהם מטעמים. הוא אומר כי הוא אוהב את זה שאל דנטה היא מקום קטן שבו אווירה ביתית. המטבח הוא  ברמה גבוהה אבל לא מתפנפנת. הוא מעדי על עצמו שהוא אוהב להתעסק עם מרכיבים פשוטים ולהכין מהם מנה מוגמרת מעניינת. הוא גם מאתגר את עצמו מכין כאמור רשימת מנות מיוחדות המשתנה כל שבוע, וכל שנה המסעדה מרעננת את התפריט כולו. הגבינות במסעדה הן כולן על טהרת מחלבות גד.
 
 לקינוח הגיעה פונדטה שוקולד חמה ונמסה, מלווה בכדור גלידה קרה שהיוו חותמת מושלמת לארוחה מעולה. אל דנטה היא מקום מעולה לקפוץ אליו עוד בסוכות ולנצל את הסוכה, או לבוא בנינוחות במשך השנה וליהנות מאוכל מעולה ומוקפד באווירה נינוחה ומחירים סבירים. 
  אלג