UA-80342425-1 הממליצה: חג שבועות שמח!

13 ביוני 2016

חג שבועות שמח!

הנה מגיע החג הטעים ביותר בשנה. שולחן האוכל אצלנו נהיה עמוס משנה לשנה, והמקרר מתפקע כי אני לא יכולה שלא לנסות ולטעום את המעדנים החדשים המוצעים לנו. מחלבות גד השיקה מוצרים שפשוט אסור לוותר עליהם עם מרקמים מגוונים ובשיטות ייצור שונות. גבינת סנט-מור הצרפתית בשלה מ-100% חלב עיזים, בעלת מעטה עובש לבן, כשהגבינה מבשילה הקליפה הופכת יבשה וקשה יותר ואילו החלק הפנימי הופך רך וכמעט נוזל (18.99) ₪. מטבעות העיזים נהדרות לטיגון (23.67 ₪), את המוצרלה החצי קשה מחלב בקר אני מסוגלת לגמור עם מזלג ובלי שום דבר בצד, ככה טבעית וטעימה (9.90 ₪.) הריקוטה משתלבת נהדרת בתבשילים ובמאפים 18.39 ₪, ואת גבינת שמנת ניו יורק וגבינת עיזים ניו-יורק 12% שומן אני נותנת לילדיי בכריכים עם או בלי ירקות (9.52 ₪ לגבינת הבקר, 16.6₪ לגבינת העיזים). כאשר אני מארחת, אני מגישה את כדורי העיזים המתובלים (21.06 ₪) ואת הגרנה פדנו אני מפזרת את הגבינה המגיעה כבר מגוררת- על הפסטה כמו שאני עושה עם פרמזן (10.90 ₪).



 

אהבתי את הרעיון של חברת תנובה שבאה לקראת הצרכן ומאפשרת לכולם להתנסות במוצרים החדשים והמענינים בעזרת קופוני הנחה של תנובה. פתיתי המוצרלה נהדרים לפיזור מעל לפיצה תורצת בית, וגם על שאר המוצרים החדשים כדאי לטעום ולשלב בתבשילי החג השונים. אני ממליצה במיוחד על הקרם פרש 30% שומן, על גבינת קרם השמנת בניחוח טוסקנה 5% שומן, פרוסות הבולגרית פיראוס 5% (חובה לכל סלט), וגבינת צ'דר שהיא הגבינה האהובה עליי ונאכלת בלי שום קרקר כך סתם, עם סכין.


 

אין ספק שגולת הכותרת של סעודת החג היא עוגת הגבינה. למרות שלכל אחד מאיתנו יש את העוגה האהובה עליו, אני ממליצה לשלב עוגיות אוראו שפשוט משדרגות את כל הסיפור. הפעם השיקו בחברה השיקה מארז מיוחד הכולל קופסה עגולה בצורת עוגיית אוראו ובתוכה 6 חבילות עוגיות וחוברת מתכונים מקוריים מאת אמנית המתוקים מיכל בוטון. הקופסא משמשת לאיחסון העוגיות אחרי פתיחת החבילה. אני מעבירה את המארז לאמי שכן מדי יום, כשהפעוטה מתעוררת אצלה אחרי מנוחת צהריים הן יושבות בצוותא לקפה/חלב ועוגית אוריאו.


 

 

עוד לפני שמחליטים מה רוצים להגיש לקינוח, כדאי להצטייד באחד מהבצקים המוכנים שהשיקה מעדנות: בצק פריך חמאה למאפים מתוקים ובצק שמרים עלים חמאה שמבטיחים שכל מה שתעשו- יצא מצוין ויקח פחות זמן. בצק שמרים-עלים מתאים להכנת מאפים כמו עוגות שמרים במילויים מיוחדים, קרואסונים, רוגלך ועוגיות והבצק פריך מתוק משלב בין פריכות פשוטה וטעם חמאתי ומתאים לבסיס או תחתית לכל סוגי הפאי והטארטים המתוקים, עוגות גבינה ועוגיות.  לבצק פריך מתוק של מעדנות טעם חמאתי מעודן.  


 

את הקינוחים האישיים אני אוהבת לשים במנג'טות יפיפות שמצליחות לפתות גם את אלה שפחות אוהבים מתוקים. "ניקול הום מייד" מבית חוגלה קימברלי השיקו קו של מוצרי אפייה ואירוח יפיפיים המעטרים את השולחן בנקודות צבע חינניות. כל המוצרים מגיעים בדוגמאות תואמות של שתי קולקציות: קולקציה צבעונית ושמחה, וקולקציה בוגרת, אופנתית ושיקית. מחיר המוצרים 9.90 ₪, מלבד סטנד העוגה ומארז המסיבה שעולים 17.90 ₪.


 

בין האחרונות אני מתכוונת לתת לילדיי צ'ופר מיוחד בדמות גלידת נסיכות דיסני וגיבורי על של גלידות שטראוס מבית יוניליוור. קרחוני השרבט של הנסיכות מגיעים בטעמי תות ודובדבן ובתוכם תכשיט או בובה קטנה. גיבורי העל מגיעים בטעמי אננס, ענבים ואבטיח עם דמות שניתן לשים בקצה העיפרון. השלגונים החדשים של גלידת שטראוס נושאים את התו התזונתי "במיוחד לילדים" ומכילים עד 110 קק"ל למנה, עד 3 גרם שומן רווי למנה ועד 20 גרם סוכר מוסף ל-100 גרם. כל שלגוני גלידת שטראוס לילדים מכילים חומרי טעם וריח וצבעי מאכל טבעיים בלבד.


 

אצלנו אוהבים להשקיע בפשטידות. אחי נהנה מאוד "לפשטד" דברים מעניינים וחדשים. ב"תנובה" חשבו לא רק על מוצרי הגבינה אלא על השילוב שלהם בתבשילים ולכן יצרו אריזות מיני כרובית ומיני ברוקולי המוכנים לבישול ואפייה. אני משתמשת בהם גם כנשנוש אך הם משתלבים נהדר בסלט, קיש, מרק או תוספת לארוחה. אם תוסיפו לשקית ברוקולי, 1/2 גביע (125 גרם) גבינה לבנה, גביע (250 גרם) קוטג', 1/2 חבילה (125 גרם) גבינה בולגרית 5%, חתוכה לקוביות, 4 ביצים, 3 כפות קמח, 1/2 כוס פירורי לחם ומלח ופלפל ותאפו בתנור שחומם מראש ל-°180 ל-50 דקות תקבלו מנה קלה וטעימה.


 

בני שטיין, מאמן הכושר שהתייעצתי איתו בנוגע לתזונה המתאימה לי, המליץ לי להוריד את תצורכת הפסטה והקמחים ולהחליפה באורז (לא מלא) ומאז אני נעזרת בתחליפים כמו באטריות האורז של סוגת. בסדרה יש 5 מוצרים: אטריות דקות ועבות ונודלס אטריות ביצים- דקות, בינוניות ועבות. אטריות האורז דקות  - עשויות מ-90% אורז ומגיעות באריזות של 250 גרם, אטריות אורז עבות- עשויות מ-90% אורז ומגיעות באריזות של 250 גרם ואטריות ביצים דקות- מגיעות באריזות של 250 גרם. אני מצאתי שאפשר לאכול אותם במגוון צורות רחב יותר מאת הפסטה המסורתית.


 

לצד המנה העיקרית, תמיד מוגש סלט מרענן וטרי. אם אתם מאלה שמכינים גם את הסלט וגם את הרוטב, אוכל להמליץ על חרדל דיז'ון של "מאסטר שף"- המיוצר בחבל הדיז'ון שבצרפת על פי המתכון המסורתי, לכן עומד בתקן הצרפתי ויכול להיקרא חרדל דיז'ון אמיתי (11.90 ₪). אם מדובר ברוטב על בסיס מיונז תוכלו להשתמש במיונז שלהם המכיל 70% שומן כיאה למיונז אמיתי אך עשוי שמן קנולה ולא שמן דקל, וכך מכיל 65-70% פחות שומן רווי מאשר ממרחים המכילים שמן דקל. (9.90 ₪) אך בניגוד לחברות המשתמשות בשמן דקל- המיונז הזה עשוי משמן קנולה.


 


 

לעומת זאת, אם אתם כמוני- מעדיפים לקנות רוטב מוכן, אספר על על הרוטב של אסם שפותח על ידי השף עומר מילר ועשוי מרכיבים ביתיים בלבד, ללא חומר משמר וצבעי מאכל. בין רכיביו: חומץ, רכז תפוחים, חרדל, שום כתוש, רכז לימון, פלפל אדום מוחמץ ועוד. שימו לב שהוא אינו מכיל שמן כלל, וובכך מאפשר לסועד להוסיף את השמן המועדף עליו.


 

כאשר אני מנסה דברים חדשים במטבח, אני מוודא שיש לי רשת ביטחון- משהו שהילדים יאכלו, במקרה ויעקמו את האף אל המנה עליה עמלתי. יופלה השיק שני טעמים חדשים לקיץ: עוגת גבינה פירורים וסיידר תפוחים. לדעתי המרקם שונה מהיוגורט הרגיל, יותר קליל ואוורירי ומזכיר מעדן. אני בטוחה שילדיי יאהבו אותו.


 

לפני שישב לסעוד בארוחה עמוסת החלביים למינהם שהולכת להיות אצלנו, אני אציע לבן זוגי ליטול כמוסה שתקל על מערכת העיכול ש"לא ידידותית לחלבי" שלו. תתפלאו לשמוע אך כ-70% מהאוכלוסייה סובלים מתופעות שונות כתוצאה מאכילת מוצרי חלב ומתלוננים על כאבי בטן, גזים או שלשולים. חלקם אף לא מודעים לכך שיש להם אי סבילות ללקטוז ואף לכך שניתן למנוע את התופעות בעזרת נטילה של האנזים לקטאז בזמן אכילת מזונות חלביים. לחברת "אלטמן" יש סדרת עיכול בשם DIGEST והיא כוללת כמוסות לקטזין המכילות ריכוז מוגבר של אנזים לקטאז, המפרק לקטוז (סוכר החלב) ומאפשר עיכול תקין של חלב ומוצריו ללא תופעות לוואי. כל כמוסה מכילה ריכוז של האנזים לקטאז ברמה המתאימה לארוחה חלבית ממוצעת. ( 87.90  ש"ח ל100 כמוסות).


אם אתם מחפשים משהו קל וטעים- נסו את המתכון של השף בועז קוינטנר לרביולי בטטה בקרם בטטה וארטישוק.

המצרכים:

1 חבילה רביולי בטטה של "פסטה נונה"

4 לבבות ארטישוק שבושלו במים עם 2 שיני שום מלח ומיץ מלימון אחד

2 כפות שמן זית

1 בטטה מקולפת ואפויה

1 שקית רוטב אלפרדו של "פסטה נונה"

1 חבילת עירית קצוצה

פלפל שחור גרוס

פרמזן מגורר

אופן ההכנה

חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים, במחבת מטגנים את הארטישוק בשמן זית על להבה נמוכה ומעבירים לצלחת. מוסיפים לשמן את הבטטה האפויה בשלמותה ואת רוטב האלפרדו,  מועכים את הבטטה עם מזלג ומבשלים יחד כ-4 דקות.

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן , מוסיפים לרוטב ומבשלים יחד כ-2 דקות.

מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל ארטישוק, פרמזן פלפל שחור גרוס ועירית.


 

אני ממליצה לשטוף את הפה עם ליסטרין אדוונס ווייט Listerine Advanced White כדי לוודא שהשיניים יהיו לבנות. בתכשיר יש שילוב של שמנים אתריים וטכנולוגיה מלבינה (פוליפוספט), שאינה שוחקת אך מצליחה להסיר כתמים ממשטח השן וגם למנוע הופעת כתמים חדשים גם במקומות אליהם לא ניתן להגיע בצחצוח תוך כדי חיזוק  דופן השן. מחיר: 55 ₪ ל- 750 מ"ל


 

השיניים הם אחד הדברים שניזוקים מצריכה משקאות מסוכרים ולכן אמליץ על "השוקו שלי" של יטבתה המוצע ללא תוספת סוכר וללא תחליפי סוכר, במתיקות טבעית הנובעת מפירוק הלקטוז שבחלב.