UA-80342425-1 הממליצה: מסעדת תישבי- שווה ליסוע לזכרון יעקב בשבילה

7 בנובמבר 2015

מסעדת תישבי- שווה ליסוע לזכרון יעקב בשבילה



אין רע בלא טוב. את הצער שבעזיבת חברינו הקרובים את העיר הגדולה לטובת זכרון יעקב מלווה השמחה שבביקורים שלנו בביתם החדש שבפאתי המושבה. אנחנו מנצלים את ההזדמנות לסייר ב'מושבה' שבמושבה. בעשר השנים האחרונות זכרון הפכה ממושבה קטנה וחביבה לפרבר של ממש המקיים מועצה מקומית משל עצמו. ובכל זאת, בטבורו של היישוב הגדל ומתפתח נמצאת 'המושבה' הותיקה, שמרכזה מדרחוב 'המייסדים'. וממש בטבורה של המושבה נמצאת המסעדה שכל הזכרונאים מהללים – 'תשבי'. בהיותינו אנשים שמקשיבים לעצות טובות, שמנו פעמינו אל המקום. כשהגענו אל המסעדה גילינו תור שדורש המתנה בת כחצי שעה, כך שזכינו להנות מהאוירה של המדרחוב, בין בית אהרונסון ומורשת ניל"י, ברכת בנימין של הברון  רוטשילד ובתי המסחר והאוכל שלצידם.



מסעדת תישבי נחשבת בעיני רבים כאחת מהמסעדות הטובות בארץ. יחודיותו של המקום באה לידי ביטוי במשפחתיות שלו. בני משפחת תשבי נחשבים לאצולה מקומית בזכרון. מראשוני המושבה, נבחר אבי המשפחה לגדל ענבים ליין בשביל הברון. הם התיישבו בשפיה הסמוך וקבלו את שמם מחיים נחמן ביאליק בעצמו כאשר התארח אצלם. ועל אף ההסטוריה הענפה הם אינם שוקדים של שמריהם. לצד ניהול יקב משגשג על ידי אחד מבני המשפחה, השני אמון על יצירת דברי המאפה והשלישית מכינה כלי קרמיקה המוצגים במקום. שאר בני המשפחה כולם מעורבים בצורה כזו או אחרת בכל התחומים אליהם שולחת משפחה כשרונית זו את ענפיה. לדוגמא, לחם המחמצת שהוגש עם לימון כבוש וזיתי קלמטה העשוי מ 30% קמח לבן הצליח לפתות אותי למרות רצוני להשאיר מקום למנות שהוזמנו עבורנו.
מנות המסעדה מקוריות ויחודיות והרכבתן כוללת טעמים מגוונים המצוותים בצורה מחושבת בה במידה שהיא יצירתית. הזמנתי דג גומבר והוא הגיע כנתח פילה עשוי בצורה מעודנת ופשוטה המונח על פטריות שיטאקי ושנטרל, אצות קומבו השטות ברטוב סויה חזק ומלוח- מנה שצריך לאכול אותה כשעל המזלג מחכים כל מרכיביה כדי להגיע לחויה אליה כיוון השף. המנה היא חגיגה של ממש לחובבי המטבח האסיאתי. בד בבד טעמתי מסלט השוק ואף ממנו הופתעתי. 'תשבי' מוכיחה שסלט העשוי מירקות טובים צריך מעט מאוד רוטב, או כמו שאומרים: פחות הוא יותר. עם קצת יצירתיות מצוותים לירקות המסורתיים של הסלט חברים חדשים כמו במיה טריה ופריכה ושעועית ולפתע נולדה לנו כאן מנה חדשה עם חיבורי טעמים מסעירים. הניוקי כמובן מוכן במקום מקמח תפוחי אדמה מעורבב בקמח רגיל והמילוי הדחוס עשוי מטימין ותרד. 

באופן מפתיע המנה שזכתה למרבית המחמאות בקרב ארבע הסועדים שישבו לשולחן היתה הריזוטו. את המנה הזאת קל מאוד לחרב אך ניכרת יד האומן שהכינה תבשיל במרקם סמיך אך עשיר בטעמים. ליאור, מנהלת המקום שחביבותה לא מאפילה על מקצועיותה, סיפרה לנו שהשף קנאי בצורה יוצאת דופן בנוגע לשימוש בחומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר ואף החזיר משאית שלמה שלא עמדתה בקריטריונים המחמירים שלו.
אם אתם אוהבים אוכל מעולה אתם חייבים לבקר במקום. ההמלצה היא בגדר חובה הפעם- אל תפספסו. אתם עוד תודו לי...