מלון לאונרדו פלאזה בירושלים, משיק שיתוף פעולה קולינרי ייחודי ומסקרן בין השף שלום קדוש והשף מנה שטרום שיחד יצרו תפריט המשלב בין המטבח האיטלקי לים תיכוני. התפריט החדש מיוחד לקיץ 2015, ומוגש במרפסת המלון הנמצאת בקומת הקרקע ומשקיפה על נוף ירושלמי מקסים. המסעדה חידשה את פניה ופתוחה גם לאורחים שאינם לנים במלון ורוצים ליהנות ממסעדה טובה עם נוף מרהיב לעיר העתיקה ותפריט איטלקי מעניין וגם כשר (רבנות ירושלים).
תפריט הקיץ של המסעדה כולל מגוון מנות מהמטבח האיטלקי עם השפעות ים תיכוניות. התפריט מאופיין בחומרי גלם טריים ומוקפדים, דגה טרייה, פסטות תוצרת בית, שמני זית, תבלינים ארומטיים ועוד. הארוחה כוללת מנות ראשונות בתחנות של בר אנטי-פסטי, מנות עיקריות, וקינוחים בהגשה אישית. במסעדה גם מבטיחים הופעות של זמרים ומוסיקה חיה שילוו את הסועדים במקום.
הגענו למקום ונהננו קודם כל מאוויר ההרים. לאחר ימי השרב האחרונים, הרוח הייתה משב מרענן, אם כי מאוחר יותר היו כאלה שטענו שאף קר להם. כן. באוגוסט.

כאשר המלצר הגיע להגיש לנו מוחיטו נענע קר שהשיב את נפשנו הוא סיפר שניתן לבחור באחד משני מסלולים: האחד כולל רק את בר האנטיפסטי הכולל מגוון לחמים עשיר, והשני מציע בנוסף לבר אנטיפסטי גם מנות עיקריות הכוללות פסטה או דגים.




בר האנטיפסטי כלל בין השאר סלט קפרזה/ פנסנלה, סלט סלק עם גבינה כחולה ואגוזים, חציל פרמז'ן, סלט טוסקנה, מבחר ירקות בגריל עם שמן זית שום וריחן, קרפצ'יו של קולרבי עם אגוזים צלויים וגבינת פרמז'ן, עגבניות שרי בשלושה צבעים עם קרעי מוצרלה, סלט עולש עם אגסים מבושלים ביין מוסקט, צנצנות מטבלים: פסטו, עגבניות מיובשות, זיתים בטעמים, רטבים – ויניגרט, קיסר ורוקפור, ומבחר לחמים ופוקאצ'ות.
קשה היה להתאפק ולכן שבתי למנה נוספת מכל אלה והתקשיתי לדמיין איך אגש כעת למנות העיקריות.
טעמנו קרפ פטריות יער עם קונפי בצלים, גבינת מסקרופנה, ציר פטריות ויין ריזלינג ולאחר מכן הוגש טורטליני דלעת בחמאה, פרמזן, תימין וגבינת פיקורינו.
אל הארוחה הצטרפה אליי הפעם אחותי שהיא אחד מהבשלניות הטובות ביותר שמתבשיליה יצא לי לטעום, היא זו המצליחה לנתח כל אחד מרכיבי המנה לחקות אותה ולשפר אותה. היא בחרה לטעום את קונכיות הפסטה במילוי תרד וריקוטה ואת נתחי הטונה האדומה שהוגשו כשהם צרובים בתוספת ניוקי קריספי וקרפציו של ירקות.



פנקוטה עם רוטב פירות יער - מנה טעימה במיוחד!, טארט לימון עם מרנג איטלקי ורוטב מנגו ופסיפלורה - נמס בפה..., זביון של הדרים עם גלידת פסטוק וענבי לכיש, באבא רום עם קרם מסקרופנה ופירות קיץ.

תפריט הקיץ יוגש במסעדה החל מ 06.08.15 ועד 31.9.15 בימים ראשון עד חמישי בין השעות 19:00 עד 23:00.
תפריט קיץ:
מנות עיקריות לפי הזמנה
פילה דג סלמון נורבגי טרי עם קרם תפוחי אדמה וירקות שורש
דג שלם בגריל פחמים עם שמן זית לימון ועשבי תבלין
מדליוני טונה אדומה עם טורטליני מבצק חלמונים ורוטב בויאבז
פילה דג מוסר ים מעל תפוחי אדמה זעירים ותרד עם רוטב יוגורט כבשים
פילה דג דניס במעטפת פסטו עם אגוזי לוז וניוקי מושחם
פילה דג סלמון נורבגי טרי עם קרם תפוחי אדמה וירקות שורש
דג שלם בגריל פחמים עם שמן זית לימון ועשבי תבלין
מדליוני טונה אדומה עם טורטליני מבצק חלמונים ורוטב בויאבז
פילה דג מוסר ים מעל תפוחי אדמה זעירים ותרד עם רוטב יוגורט כבשים
פילה דג דניס במעטפת פסטו עם אגוזי לוז וניוקי מושחם
פסטות טריות תוצרת בית
פסטה ביתית עם שמנת, סלמון מעושן וגרידת לימון ירוק
פסטה סרדיניה - עגבניות מיובשות, סרדין קונפי, זיתים שחורים, חצילים מטוגנים וצנוברים קלויים
פסטה פונגי (פטריות) - ארבע סוגי פטריות מוקפצות עם שמן זית, שום וקורנית
קונקיליה גאליאנו – צדפות פסטה במילוי של סלמון טרי, תרד ופטריות
פסטה ארביאטה פיקנטית עם עגבניות, פלפל צ'ילי, שום וריחן
לזניה פתוחה עם ראגו של טונה אדומה, ירקות שורש ורוטב עגבניות צלויות
למקום אווירה מיוחדת, ומיקום נוח.